Vi är igång igen efter höstlovet och har denna vecka bl.a. startat upp ett nytt arbetsområde inom kemi. På engelskan har vi jobbat med texter kring London och på geografin har eleverna jobbat vidare med kartkunskap.

Idag, fredag, var det tänkt att vi skulle få besök av pedagoger och skådespelare och jobba med värdgrundsarbete. Detta blev tyvärr inställt pga. sjukdom och kommer äga rum nästa fredag istället. Vi har istället haft KRAFT-lektion och bild under dagen.

Åk 5 har fram till jullovet vikarie på idrotten, Alexander Bengtsson. Lagom till skolstarten efter jul börjar vår nya idrottslärare. Ted Volmer som haft eleverna i slöjd och på fritids har gått på tjänstledighet och ersätts av Richard Rehnquist.

Läxorna för nästa vecka ser ni nedan. Pga. att elever ibland väljer att fokusera på fel saker på lektionerna kommer vi att skicka hem uppgifter som inte blir gjorda i skolan inom rimlig tid som extra läxa.

Mån:

Läxhjälp 13.30-14

Tis:

Slöjd

SO-läxa, skillnader mellan norra och södra Sverige (Emmas grupp)

Ons:

Prov ordklasser (substantiv, verb, adjektiv, se classroom) (Nickolinas grupp)

Tors:

Simning

Fre:

Idrott

Läxa engelska glosor på classroom (Nickolinas grupp)

Läxa matte (Emmas grupp)

Vi önskar er en riktigt trevlig helg!

Terese, Nickolina och Emma