Idag har vi haft besök av två skådespelare från Drömmarnas Hus i Malmö. De jobbar med ett projekt som heter ”Mina sidor” där eleverna har fått göra olika övningar och rollspel som handlar om att visa känslor. Det var en rolig dag med många skratt, vi var överens om att det inte alltid är lätt att våga visa känslor för varandra. Vi kommer jobba vidare med detta projekt på egen hand i klasserna.

På måndag kommer vår studie- och yrkesvägledare Per Hagelin ut till klassen för att prata med eleverna om val av framtida utbildningar och yrken.

Vi märker att många elever jobbar bra när de får lyssna på musik på sin dator under arbetets gång. Det gör också att det blir tyst och lugnt i klassrummet under lektionen för de som föredrar att jobba utan musik. Skolan har ett visst antal hörlurar att låna ut, de har tyvärr ganska kort livslängd när de lånas runt bland eleverna och vi har fått kasta en hel del av dem. Har ni några hörlurar som ligger hemma och inte används får ni gärna skicka med dem för ert barn att använda i skolan. Tack på förhand!

Här kommer information till er som har barn på fritids:

Nu är det dags att börja planera inför jullovet! Vi ber Er därför att fylla i Ert barns tider i detta formulär. Ni ska fylla i och skicka in formuläret även om Ert barn inte ska vara på fritids under lovet och ett formulär per barn även om syskon har samma tider.

När Ni skriver in vistelsetiderna för de dagar Ert barn ska vara på fritids måste Ni skriva hela klockslagen med : som skiljer timme och minut, t.ex. 08:30-16:00.

Vi vill att ni endast skickar in ett formulär per barn även om Ni har barn med dubbelt boende och Ert barn kommer vara hos båda föräldrar under lovet.

Sista dagen att skicka in detta formulär är fredag 1 december.

Emmas grupp har nästa vecka, förutom matteläxa, en muntlig läxa i engelska. De ska varje dag, måndag-torsdag, berätta hemma, på engelska, vad de gjort i skolan under dagen.

Nickolinas läxor inför nästa vecka lägger vi ut på måndag!

Måndag:

Läxhjälp kl. 13.30-14.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Simning

Fredag:

Idrott

Matteläxa (Emmas grupp)

Vi hoppas att ni får en riktigt trevlig helg så ser vi fram emot att träffa eleverna igen på måndag!

/vi som jobbar i åk 5